زیروکلاینت چیست؟ معرفی انواع زیروکلاینت و مزایای آن
زیروکلاینت، یک مدل محاسباتی مبتنی بر سرور است که در آن دستگاه کامپیوتر کاربر نهایی هیچ فضای ذخیره محلی ندارد و امروز در این مقاله قصد داریم به انواع زیرو کلاینت اشاره کنیم و به شما بگوییم که Zero Client چیست. یک زیروکلاینت می تواند در تضاد با یک تین کلاینت باشد که سیستم عامل و تنظیمات پیکربندی خاص هر دستگاه را در حافظه فلش ذخیره می کند همچنین در ادامه مقاله، به طور کامل به شما توضیح داده خواهد شد که زیروکلاینت چیست؟
یک محصول Zero Client معمولی یک جعبه کوچک است که برای اتصال یک صفحه کلید، موس، مانیتور و اتصال اترنت به یک سرور از راه دور برای کاربران ارائه می شود. میزبان سیستم عامل کلاینت و برنامه های کاربردی نرم افزاری است و می توان به صورت بی سیم یا کابل به آن دسترسی داشت. Zero Client ها اغلب در یک زیرساخت دسکتاپ مجازی یا VDI استفاده می شوند.
ممکن است در وهله اول، نام زیروکلاینت برای شما عجیب باشد. Zero Client یک دستگاه سخت افزار کوچک اما قدرتمند است که به کاهش هزینه ها، مصرف برق، فضا، سر و صدا و بی ثباتی امنیت، به شما کمک می کند که یک محیط VDI بارگذاری می شود.
مزایای استفاده از زیروکلاینت
از مزایای استفاده از زیروکلاینت این است که دارای زمان بوت شدن بسیار سریع است و همچنین به نگهداری IT کمی احتیاج دارد و تقریبا بدون سیستم عامل است. در واقع، یک Zero Client هیچ سیستم عامل و هیچ حافظه محلی به عنوان یک دستگاه ندارد. این بسیار متفاوت از یک محیط رایانه ای رایج است و جایی که به عنوان مثال رایانه های شخصی همه چیز را مستقیما روی دسکتاپ محلی ذخیره دارند اما در Zero Client، شرایط متفاوت است.
حتی با یک دستگاه Thin Client که دارای درجه ای از سیستم عامل داخلی و برخی از حافظه محلی برای سفارشی سازی برنامه های کاربر نهایی است، زیروکلاینت متفاوت است. با Zero Client، همه برنامه های دسکتاپ از یک سرور از راه دور تهیه و بصورت مرکزی مدیریت می شوند.
پردازنده روی صفحه به گونه ای طراحی شده است که فقط با یک پروتکل خاص مانند VMware PCoIP یا Blast Extreme، Teradici PCoIP، Citrix HDX، Microsoft RDP، Parallels RAS و… قابلیت اداره شدن را دارند.
زیروکلاینت ها هیچ امکان ذخیره سازی داخلی یا پردازش خاصی را برای کاربر نهایی ندارند و همه چیز در یک سرور از راه دور ذخیره می شود و توسط کارکنان IT اداره می شود. Zero Client بسیار سریع بوت می شود، تقریبا هیچ نیازی به تعمیرات و نگهداری از لحاظ IT ندارد این ها فقط برخی از مزایای Zero Client هستند. با استفاده از دستگاه زیروکلاینت، با کمترین میزان مصرف برق، بالاترین سطح امنیت را به دست می آورید.
تقریبا می توان گفت، در زیروکلاینت ها، امکان وارد شدن ویروس به سیستم وجود ندارد و از امنیت بسیار بالایی برخوردار است. یک دستگاه Zero Client معمولا به سرعت کمتر از 20 ثانیه وارد یک صفحه مشخص ورود به سیستم VDI و در آن صفحه قفل می شود. از دیگر مزایای زیروکلاینت می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- مصرف برق می تواند به اندازه 1/50 کاهش می یابد.
- دستگاه ها بسیار ارزان تر از رایانه های شخصی یا تین کلاینت هستند.
- وسیله ای کارآمد و ایمن برای ارائه برنامه ها به کاربران نهایی است.
- مدیریت آسان
- در یک محیط VDI، ادمین ها می توانند تعداد رایانه های شخصی یا Edge ها را کاهش داده و چندین رایانه شخصی مجازی را بر روی سخت افزار کلاس سرور اجرا کنند.
- در دنیایی مملو از انتخاب دستگاه برای VDI Zero Client ها مطمئنا برای لپ تاپ ها، تبلت ها، تلفن های همراه و یا حتی تین کلاینت ها از کار نمی افتند و همچنان مشتریان خاص خود را دارند.
سخت افزار
همانطور که ذکر شد، یک زیروکلاینت یک قطعه سخت افزاری نسبتا کوچک است که دارای ویژگی های سبک، آرام و کارآمد برای کاربران متخصص دنیای IT است که فضای چندانی را به خود اختصاص نمی دهد. سیستم عامل کاربر نهایی در یک سرور متمرکز به همراه برنامه های کاربردی میزبانی می شود.
زیروکلاینت، تفاوت هایی با یک رایانه عادی دارد و همانطور که پیشتر ذکر شد، هیچ گونه هارد و یا سیستم عامل خاصی ندارد و شما می توانید فایل های نرم افزاری را تهیه کنید و سپس به صورت مرکزی، آن ها را به سرور ارسال و مدیریت کنید.
سخت افزار Zero Client به این صورت است که یک دستگاه Zero Client معمولی تقریبا زیر حدود 5 کیلو وزن دارد و به طور متوسط، حدود هفت تا هشت اینچ طول و زیر دو اینچ عرض دارد. به طور معمول، آنها دارای یک پردازنده دو هسته ای یا چهار هسته ای هستند و از پورت DVI، DisplayPort یا HDMI، درگاه های USB و VESA پشتیبانی کامل دارند. Zero Client ها معمولا شامل Outline، Mic In خواهند بود و از تنظیمات چند مانیتور پشتیبانی می کنند تا بتوانید بهتر کارهای خود را مدیریت کنید.
زیروکلاینت ها برای اتصال از راه دور ساخته شده اند و می توانید از طریق ابزارهایی نظیر RDP، سرور خود را مدیریت کنید.